Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε θανάσιμα γυναίκα στα γυρίσματα της ταινίας

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και ένας άνδρας τραυματίστηκε, έπειτα από πυροβολισμό από όπλο που χρησιμοποιούσε κατά τα γυρίσματα ταινίας ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλτουιν, σε πλατό ταινιών στο Νέο Μεξικό.

Το όπλο βρισκόταν στο σετ επειδή αποτελούσε σκηνικό αντικείμενο.

Νεκρή είναι η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίας ο 48χρονος σκηνοθέτης της ταινίας Τζόελ Σόουζα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπάλντουιν άδειασε το όπλο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το γουέστερν Rust, ταινία η οποία γυρίζεται για λογαριασμό του Netflix.

Η Χαλίνα Χάτσινς διακομίστηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Ο Τζόελ Σόουζα εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε το The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε «κρίσιμη κατάσταση». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επρόκειτο για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το περιστατικό στο Bonanza Creek Ranch, μια δημοφιλή τοποθεσία γυρισμάτων.

Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, ένας εκπρόσωπος του σερίφη της Σάντα Φε είπε ότι ο Μπάλντουιν έχει μιλήσει με τους ντετέκτιβ. «Ήρθε οικειοθελώς και έφυγε από το κτίριο αφού τελείωσε την ανάκρισή του», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Μπάλτουιν είναι συμπαραγωγός της ταινίας.

«Λάβαμε τα καταστροφικά νέα σήμερα το απόγευμα, ότι ένα από τα μέλη μας, η Χαλίνα Χάτσινς, η Διευθύντρια Φωτογραφίας σε μια παραγωγή που ονομάζεται «Rust» στο Νέο Μεξικό πέθανε από τραύματα που υπέστη στο σετ», δήλωσαν ο πρόεδρος της International Cinematographers Guild, Τζον Λίντεϊ  και η εκτελεστική διευθύντρια Ρεμπέκκα Ράιν, σε δήλωσή τους στο Variety.

«Οι λεπτομέρειες δεν είναι σαφείς αυτή τη στιγμή, αλλά εργαζόμαστε για να μάθουμε περισσότερα και υποστηρίζουμε την πλήρη έρευνα για αυτό το τραγικό συμβάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Αυτή είναι μια τρομερή απώλεια και θρηνούμε για τον θάνατο ενός μέλους της οικογένειας της ένωσής μας», τονίζεται. 

Ποια ήταν η Χαλίνα Χάτσινς

Η Χάτσινς αποφοίτησε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου το 2015. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες μικρού μήκους προτού δουλέψει στο «Archenemy», μια ταινία μεγάλου μήκους του 2020 με πρωταγωνιστή τον Τζο Μανγκανιέλο.

Είχε καταγωγή από την Ουκρανία, κατείχε πτυχίο στη διεθνή δημοσιογραφία από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου και στο παρελθόν εργάστηκε ως ερευνήτρια δημοσιογράφος σε βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη.

Το 2019 επιλέχθηκε ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του περιοδικού American Cinematographer.

Ο θάνατος της Χάτσινς θυμίζει τον θάνατο του ηθοποιού Μπράντον Λι, του γιου του θρύλου του κινηματογράφου πολεμικών τεχνών Μπρους Λι.

Ο Μπράντον Λι πέθανε αφού πυροβολήθηκε από ένα όπλο στη διάρκεια των γυρισμάτων για την ταινία «The Crow» το 1993.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης