Ούγκο Τσάβες: Θα ζήσουμε και θα νικήσουμε

Ούγκο Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε χθες Κυριακή ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία μετά την αφαίρεση και νέου καρκινικού όγκου στην Κούβα.

Ο 57χρονος ηγέτης έκανε την ανακοίνωση αυτή στην κουβανική τηλεόραση.

Ο Τσάβες επιβεβαίωσε ότι ο καρκινικός όγκος ο οποίος του αφαιρέθηκε από την πυελική περιοχή στις αρχές της εβδομάδας είναι επανεμφάνιση του καρκίνου με τον οποίο είχε διαγνωστεί πρόσφατα. Ο όγκος του αφαιρέθηκε τον Ιούνιο του 2011 και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία. Όπως είπε, πάντως, ο Τσάβες, ο καρκίνος δεν έχει κάνει μεταστάσεις σε άλλα όργανα.

«Αυτή είναι μια μάχη και είμαι προετοιμασμένος να την δώσω και να κάνω ό,τι πρέπει να κάνω, αλλά θα ζήσουμε και θα νικήσουμε», είπε ο Τσάβες στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση Venezolana de Television.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ανάρρωσή του είναι γρήγορη και χωρίς προβλήματα και ότι θα χρειαστεί καθημερινά ωριαίες ακτινοθεραπείες. Δεν διευκρίνισε πότε θα επιστρέψει στη Βενεζουέλα.

Παρά τα προβλήματα υγείας, ο Τσάβες σχεδιάζει να συνεχίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του στις 7 Οκτωβρίου. Κυβερνά από το 1999 και έχει προωθήσει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα του επιτρέψουν να κυβερνήσει για ακαθόριστο χρόνο στο μέλλον.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης