Ουκρανία: 7 άμαχοι νεκροί σε πλήγμα σε αγορά της Χερσώνας

Τουλάχιστον 7 άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικό πλήγμα το πρωί της Τρίτης κοντά σε μια αγορά στο κέντρο της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία κοντά στη γραμμή του μετώπου, ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

«Τρεις γυναίκες και τέσσερις άνδρες» έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το πλήγμα έπληξε μια περιοχή «κοντά σε μια αγορά και μια στάση λεωφορείου», ανέφερε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι ξεκίνησε έρευνα. Ο κυβερνήτης της περιοχής, Ολεξάντρ Προκουντίν, ανήρτησε στο Telegram ένα βίντεο από το σημείο, στο οποίο φαίνονται πολλά πτώματα να κείτονται στο έδαφος.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του δήμου, Ρομάν Μρότσκο, δήλωσε στο Telegram ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη ρωσική επίθεση: τρεις γυναίκες ηλικίας μεταξύ 33 και 68 ετών και ένας άνδρας 65 ετών.

Η μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που είχε καταληφθεί από τη Ρωσία κατά την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία στις αρχές του 2022, η πόλη Χερσώνα, η οποία είχε πληθυσμό σχεδόν 280.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο, απελευθερώθηκε μαζί με μέρος της ομώνυμης περιοχής από τον ουκρανικό στρατό τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Η πόλη, η οποία βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, πλήττεται έκτοτε τακτικά από πλήγματα των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική όχθη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης