Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο ενώ είναι σε εξέλιξη η Σύνοδος των G20

Επίθεση στο Kίεβο εξαπέλυσε η Ρωσία με εκρήξεις να ακούγονται και καπνό να υψώνεται σε αρκετά σημεία της πόλης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό BBC.

Αυτό μάλιστα, ενώ ταυτόχρονα διεξάγεται η σύνοδος των G20 στην Ινδονησία, όπου και οι παγκόσμιοι ηγέτες καταδίκασαν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο, δύο κτίρια κατοικιών στη συνοικία Πετσέρσκ είναι μεταξύ αυτών που επλήγησαν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη τέτοια επίθεση εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ρωσία απέσυρε τα στρατεύματά της από τη Χερσώνα.

Όπως ανέφερε μάλιστα ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters,ακούστηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις, ενώ είχε προηγηθεί συναγερμός για αεροπορικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, ώρες αφότου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βιντεοκλήσης στους ηγέτες της ομάδας των χωρών της G20 που βρίσκονται στο Μπαλί.

«Η Ρωσία απάντησε στη δυνατή ομιλία του Ζελένσκι στην G20 με μια νέα πυραυλική επίθεση. Πιστεύει κανείς ότι το Κρεμλίνο θέλει πραγματικά την ειρήνη; Θέλει υποταγή. Αλλά στο τέλος της ημέρας, οι τρομοκράτες πάντα χάνουν» έγραψε στο Twitter, ο επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών Άντριι Γιερμάκ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης