Ουκρανία: Δυστυχώς ο πόλεμος θα συνεχιστεί (άγνωστο για πόσο)

Ο Πούτιν πριν από 15 περίπου μήνες έθεσε τρία αιτήματα στον Μπάιντεν: Η Ουκρανία να μείνει ουδέτερη εκτός ΝΑΤΟ, η Κριμαία να μείνει στη Ρωσία και το Ντονμπάς να αποκτήσει μια μορφή αυτονομίας, όπως είχε συμφωνηθεί στο Μίνσκ. Η Ρωσία δεν ήθελε να περικυκλωθεί από το ΝΑΤΟ.

Ο Μπάιντεν απέρριψε και τα τρία γνωρίζοντας προφανώς ότι ο Πούτιν έχει ξεκινήσει πολέμους στην περιοχή εδώ και χρόνια, είναι αναξιόπιστος και αν τους δώσεις κάτι, θα το θεωρήσει ένα βήμα για να προχωρήσει στο επόμενο.

Δεν υπήρχε ποτέ λοιπόν η δυνατότητα να ανατραπεί η επεκτατική πολιτική του Πούτιν, που έχει στηριχθεί μόνο στη μεγαλομανία του να επαναφέρει την παλιά Σοβιετική Ένωση υποτάσσοντας γειτονικές χώρες. Επίσης, ο Πούτιν δεν είναι μόνος του. Στη Ρωσία υπάρχει από το σχολείο ακόμη το μίσος για την Δύση-εχθρό, η κοινωνία είναι ακόμη υπέρ του πολέμου αφού η ενημέρωση είναι σκληρά ελεγχόμενη, 

Ο Πούτιν επίσης αδίστακτα θυσιάζει χιλιάδες νέους Ρώσους στο πόλεμο. Σε μία μητέρα είπε: "Ο γιός σου πέθανε για κάτι σπουδαίο, όχι από υπερβολική βότκα σε ένα μπαρ". Η δε εντολή είναι να σκοτώνουν όποιον βρίσκουν "για να σπείρουν τον φόβο", ώστε να συνθηκολογήσουν. Και είναι αλήθεια ότι δεν εγκαταλείπουν οι νέοι μόνο την Ρωσία αλλά και την Ουκρανία.

Τέλος πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ρωσία του Πούτιν είναι μια χώρα που λειτουργεί μέσα από την διαφθορά, το έγκλημα και την σκληρή ποδηγέτηση των πολιτών που τα έχουν παρατήσει και είναι θεατές σε ότι ο Πούτιν εφαρμόζει, Δεν αντιδρούν, πλην ολίγων.

Ο πόλεμος θα κρατήσει κι άλλο λοιπόν παρά το γεγονός ότι τίποτα από όσα πίστευε ο Πούτιν δεν έγινε. Όπως είπαμε όπως μπορεί να στέλνει συνεχώς νέους Ρώσους να σκοτώνονται και στη θέση τους άλλους και στην θέση αυτών κι άλλους κ.ο.κ.

Ο Πούτιν περιμένει να κουραστεί η Δύση και η Ουκρανία και να εμφανίσει σαν νίκη ότι θα έχει καταφέρει. Ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση πάντως, στα νέα σύνορα η Ουκρανία θα έχει σηκώσει τείχη απέναντι σε έναν εχθρό που πια τον μισεί. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης