Ουκρανία: To γκράφιτι του Banksy σε βομβαρδισμένη πολυκατοικία στη Μποροντιάνκα

Ο διάσημος καλλιτέχνης Banksy παρουσίασε την τελευταία του δουλειά, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις εικασίες των τελευταίων ημερών ότι βρίσκεται στην Ουκρανία.

 Η τελευταία δουλειά του Bansky, την οποία παρουσίασε σε ανάρτησή του στο Instagram, κοσμεί ένα κτίριο που καταστράφηκε από βομβαρδισμούς στην Μποροντιάνκα, πόλη που βρίσκεται κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Το γκράφιτι απεικονίζει ένα κορίτσι που επιχειρεί κατακόρυφο, σε τμήμα τοίχου του τοίχου της πολυκατοικίας που δεν έχει καταρρεύσει. Ο Bansky έγραψε απλά στην ανάρτησή σου «Μποροντιάνκα, Ουκρανία».

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες είχαν εμφανιστεί στο Κίεβο και στα περίχωρά του δημιουργίες που έφεραν τα χαρακτηριστικά της δουλειάς του, γεγονός που είχε «μαρτυρήσει» ότι ο Bansky βρισκόταν στην χώρα που για εννιά μήνες, από τον περασμένο Φεβρουάριο, βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία.

Ο Banksy είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στον κόσμο και έχει καταφέρει να κρατήσει κρυφή την ταυτότητά του. Απέκτησε φήμη με τα έργα του γύρω από το Μπρίστολ στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αλλά με τα χρόνια, γκράφιτί του εμφανίστηκαν σε δρόμους στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στο Παρκ Σίτι, στη Γιούτα.

Ένα δεύτερο γκράφιτι στη Μποροντιάνκα, το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι δημιουργία του Banksy, απεικονίζει έναν άνδρα που μοιάζει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να κατατροπώνεται στο τζούντο από ένα μικρό παιδί.


Ένα τρίτο γκράφιτι στο Ιρπίν, που επίσης δεν έχει επιβεβαιωθεί αν είναι έργο του Bansky, δείχνει μια γυμνάστρια, που φοράει νάρθηκα στο λαιμό, να γυμνάζεται με μια κορδέλα πάνω από μια ανοιχτή τρύπα στο πλάι ενός κτιρίου.

Ένα τέταρτο έργο στο Κίεβο, το οποίο μοιάζει επίσης με το χαρακτηριστικό στιλ του Banksy απεικονίζει δύο παιδιά να κάθονται αντιαρματικό οδόφραγμα και να το χρησιμοποιούν ως τραμπάλα.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης