Οριστικό: Νέα νίκη Ερντογάν αλλά η οικονομία του βουλιάζει

Οι τελικές καταμετρήσεις δίνουν τη νίκη Ερντογάν στις εκλογες της Τουρκίας. Παίρνει ποσοστό 51,4% έναντι 48,6% του Κιλιτσντάρογλου. Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα της χώρας με ευθύνη μάλιστα του Ερντογάν, είναι τεράστια.

Για παράδειγμα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα ενοίκια στην Κωνσταντινούπολη αυξήθηκαν 713%, ενώ στο σύνολο της Τουρκίας 583%.

Με αυτά τα δεδομένα είναι προσωπική και μόνο προσωπική επιτυχία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατάφερε να πάρει το 49,5% των ψήφων από τον πρώτο γύρο των εκλογών και τώρα μάλλον νικά οριστικά.

Σήμερα στην Τουρκία οι πολίτες που διαθέτουν χρήματα, για να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους, είτε αγοράζουν ακίνητο σε αστρονομικές τιμές και μετά το ενοικιάζουν με τεράστια ενοίκια, είτε αγοράζουν αυτοκίνητα και τα κλειδώνουν στο πάρκινγκ!

Οι τιμές των οχημάτων αυξάνονται κάθε μέρα, έτσι ο επενδυτής προστατεύεται από τον πληθωρισμό, ενώ οι καταθέσεις στην τράπεζα, λόγω της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων που επιθυμεί ο κ. Ερντογάν, δεν καλύπτουν τη ραγδαία αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN International τόνισε πως ο ίδιος θα συνεχίσει την ίδια νομισματική πολιτική. Σήμερα το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας βρίσκεται στο 8,5%, με τον επίσημο πληθωρισμό να βρίσκεται στα επίπεδα του 40% και τον ανεπίσημο να έχει ξεπεράσει το 75%. Πλέον οι 20 τούρκικες λίρες ισοδυναμούν με ένα δολάριο! 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης