Ολλανδία: 500% αύξηση κρουσμάτων μετά την άρση των περιορισμών

Η Ολλανδία είδε αύξηση 500% σε λοιμώξεις Covid μετά την κατάργηση όλων των περιορισμών. Η χώρα έχει σημειώσει τεράστια αύξηση στα κρούσματα μετά την κατάργηση σχεδόν όλων των υπόλοιπων περιορισμών, ενώ μάλιστα άνοιξαν για να ξανακλείσουν τα νυχτερινά κέντρα στα τέλη Ιουνίου.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, τα νυχτερινά κέντρα έκλεισαν ξανά έως τις 13 Αυγούστου και τα μπαρ θα πρέπει να κλείσουν τα μεσάνυχτα.

Σχεδόν 52.000 άτομα στην Ολλανδία βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 την περασμένη εβδομάδα - αύξηση κατά περισσότερο από 500%. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι από τις λοιμώξεις που θα μπορούσαν να εντοπιστούν στην πηγή τους, το 37% αντιστοιχεί σε χώρο φιλοξενίας όπως σε μπαρ ή κλαμπ.

Ένα θετικό σημάδι όμως είναι ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν μόνο κατά 11%, που αντιστοιχεί σε μόλις 60 ασθενείς.

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως σε όλη την Ευρώπη, με την ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, οι χώρες θα ακολουθήσουν μια αντίστοιχη τακτική «ακορντεόν» αναφορικά με τα μέτρα.

Οι ειδικοί πάντως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Βρετανία, προειδοποιώντας πως μετά το άνοιγμα της 19ης Ιουλίου, μπορεί να παρατηρηθεί τέτοια «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης