Ολλανδία: Ενοικίαση σκύλων και στολών delivery κατά της καραντίνας

Πολλοί το σκέφτηκαν αλλά κάποιοι το τόλμησαν. Ο φόβος του εγκλωβισμού κατά τη διάρκεια της επικείμενης απαγόρευσης κυκλοφορίας οδήγησε πολλούς Ολλανδούς να καταφύγουν σε δημιουργικούς τρόπους για να αποφύγουν τους κανόνες, με πολλούς να εγγράφονται σε λίστες για υπηρεσίες δανεισμού-σκύλου και να παραγγέλνουν στολές από εταιρείες delivery.

Από Σάββατο 23 Ιανουαρίου, θα επιβληθεί η πρώτη σε εθνικό επίπεδο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 (20:00 GMT) έως τις 04:30, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις για βασικές υπηρεσίες, όπως παράδοση φαγητού σε πακέτο, ταχυμεταφορές και για όσους πρέπει να βγάλουν βόλτα τα κατοικίδιά τους.

Ένας ιστότοπος που αναζητεί -για λογαριασμό όσων χρειάζονται βοήθεια με τα κατοικίδια ζώα τους- εθελοντές για βόλτα σκύλου έχει κατακλυστεί από προσφορές.

"Συνήθως λαμβάνουμε 10 προσφορές την εβδομάδα και από την στιγμή που ανακοινώθηκε το σχέδιο για απαγόρευση της κυκλοφορίας την Τρίτη, έχουμε λάβει 300", δήλωσε ο Jos van Prooijen, ο οποίος διευθύνει τον μη κερδοσκοπικό ιστότοπο, www.matcheenleenhond.nl.

Η διαδικτυακή αγορά Marktplaats.nl παγώνει τις πωλήσεις σακακιών και γενικότερα στολών γνωστών εταιρειών διανομής ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση, αναφέρει η εφημερίδα Algemeen Dagblad.

Ορισμένοι πωλητές προσέφεραν άδεια κουτιά παράδοσης για σκούτερ από 50 ευρώ και πάνω.

Όσοι παραβιάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας θα τους επιβληθεί πρόστιμο 95 ευρώ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης