Ολλανδία: Εκτροχιασμός τρένου με 18 τραυματίες μετά από σύγκρουση με φορτηγό

Τρένο στο Βίνσουμ της βόρειας Ολλανδίας συγκρούστηκε με φορτηγό και εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 18 άτομα.

Ο συρμός εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ Γκρόνινγκεν και Ρόντεσκολ. 

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και ελικόπτερα συνεργείων διάσωσης.

«Δεκαοκτώ άτομα τραυματίστηκαν. Έντεκα εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, τρεις φέρουν σοβαρότερα τραύματα, ωστόσο η ζωή τους δεν απειλείται» δήλωσε ο Κίριελ Χάμστρα, εκπρόσωπος Τύπου των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της περιοχής Γκρόνινγκεν.

Στο τρένο επέβαιναν περίπου 40 άνθρωποι, προσέθεσε ο ίδιος μιλώντας από τον τόπο του ατυχήματος.

Το φορτηγό, που είχε μόλις ξεκινήσει από ένα αγρόκτημα στην περιοχή Βίνσουμ, «πιθανόν συγκρούστηκε με το τρένο καθώς διέσχιζε τις σιδηροδρομικές γραμμές σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας» ανέφερε η τοπική αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες. Για κάποιο λόγο, ο οδηγός προφανώς δεν είδε το τρένο...» εξήγησε ο Χάμστρα.

Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας, ο οποίος τραυματίστηκε, συνελήφθη και «οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα».

«Θα ανακριθεί, με την παρουσία δικηγόρου, ως ύποπτος» διευκρίνισε η αστυνομία του Γκρόνινγκεν στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ειδικοί της τοπικής αστυνομίας και της εθνικής αστυνομίας ξεκίνησαν έρευνα για τη διαλεύκανση «των ακριβών συνθηκών» του ατυχήματος.

Οι πιο ελαφρά τραυματισμένοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στον κοντινό σταθμό της πυροσβεστικής, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Γκρόνινγκεν, ο Έρνεστ Ζινσμέγιερ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης