Οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν ανάμιξη Ερντογάν και Τουρκίας

Οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν ούτε τον Ερντογάσ, ούτε την Τουρκία. Πιστεύουν σε ένα ανεξάρτητο νησί, μια Κύπρο με την δική της ταυτότητα και όχι κρυφή τούρκικη επαρχία.

Πώς και δεν κέρδισαν τις εκλογές αυτοί οι Τουρκοκύπριοι; Ο Ερντογάν έδωσε ψήφο σε Τούρκους που μετέφερε εκεί από την ασιατική Τοπυρκία ενλω εξαγόρασε και ψήφους με διάφορους τρόπους. Τώρα ζητά δυο κράτη.

Την π. εβδομάδα Τουρκοκύπριοι οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ινονού της κατεχόμενης Λευκωσίας με σύνθημα «Δημοκρατία και Βούληση».

Τουρκοκυπριακά μέσα μετέδωσαν ότι μέρος της τουρκοκυπριακής κοινότητας υποστηρίζει ότι η Τουρκία με την τακτική της, προσπαθεί να αλλοιώσει την κοσμικότητα της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Με συνθήματα όπως «η Κύπρος είναι κοσμική και θα παραμείνει», «Δεν θέλουμε διορισμένο διαχειριστή», «Με αντίσταση θα κερδίσουμε» και πολλά άλλα, οι Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν κατά του Τούρκου Προέδρου, πέντε ημέρες πριν την κάθοδο Ερντογάν στην Κύπρο.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ, ότι θα προωθήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Κύπρο.

Διαδηλώσεις έγιναν και χθες Κυριακή, με τον Ερντογάν στα Βαρόσια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης