Οι ταύροι της Παμπλόνα... θύματα του Covid-19

Το φεστιβάλ San Fermin της Ισπανίας, το οποίο προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν τους ταύρους που ξεχύνονται τρέχοντας στους δρόμους της Παμπλόνα, θα ακυρωθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λόγω του Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρχής της πόλης.

Ωστόσο, εν μέσω μεγάλης διαφωνίας και αντιπαράθεσης σε ολόκληρη την Ισπανία σχετικά με το πόσο αυστηροί είναι οι περιορισμοί πανδημίας, ο δήμαρχος της Παμπλόνα έσπευσε να δηλώσει ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

«Ένα διεθνές φεστιβάλ όπως το San Fermin, στο οποίο εκατομμύρια άνθρωποι έρχονται στη Ναβάρα, δεν θα είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί», δήλωσε η Μαρία Τσιβίτη, πρόεδρος της περιφερειακής διοίκησης της Ναβάρα.

Η τοπική εφημερίδα Diario de Navarra ανέφερε ότι ο δήμαρχος της Παμπλόνα Ενρίκε Μάγια είπε: «Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι, με τα σημερινά δεδομένα, θα είναι προφανώς δύσκολο να μιλήσουμε για το φεστιβάλ όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αλλά έως τώρα δεν έχει ληφθεί επίσημα απόφαση».

(Τρεις γυναίκες - τον Ιούλιο του 2020 - τραβούν σέλφι μπροστά από ένα ρολόι που μετράει ανάποδα για τη διεξαγωγή του San Fermin στην Παμπλόνα.)

Σε μια χώρα όπου τα περιοριστικά μέτρα κατά του Covid-19 ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή και μερικές φορές από πόλη σε πόλη, αυτή η διαφωνία σχετικά με τους περιορισμούς είναι έντονη.

Η συντηρητική ηγέτης της περιοχής της Μαδρίτης, Iζαμπέλ Ντιάζ Αγιούσο, υπερασπίστηκε την απόφασή της να χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς στην πρωτεύουσα, λέγοντας ότι δεν είχε δει καμία επιστημονική ένδειξη ότι τα γεύματα σε εστιατόρια ήταν πιο μεταδοτικά από τις συγκεντρώσεις στο σπίτι.

«Η υγεία είναι πολλά πράγματα, και όχι μόνο να αποφεύγεις κάποια μόλυνση», είπε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης