Οι προτάσεις του Πούτιν έγιναν βάσει των νέων γεωγραφικών δεδομένων στην Ουκρανία, λέει ο Πεσκόφ

Ο Πούτιν δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και με τις νόμιμες αρχές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέχεια του ανοίγματος που έκανε - με τους δικούς του όρους βέβαια - ο Ρώσος πρόεδρος πριν από μερικές ημέρες.

Ο Πεσκόφ έθεσε εκ νέου από την πλευρά της Μόσχας θέμα νομιμότητας, αναφορικά με την παρουσία του Ζελένσκι στην προεδρία της Ουκρανίας, λέγοντας πως «δεν είναι το πρόσωπο (ο Ζελένσκι) με το οποίο μπορούμε να υπογράψουμε συμφωνίες, θα ήταν παράνομο».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης τόνισε πως «οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Πούτιν γίνονται λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες που έχουν διαμορφωθεί στα εδάφη της Ουκρανίας. Ένας πολιτικός που βάζει τα συμφέροντα της πατρίδας του πάνω από τα δικά του θα σκεφτόταν μια τέτοια πρόταση όπως οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Πούτιν» και έριξε το γάντι στον Ζελένσκι για την αποδοχή τους ή όχι: «Ας δούμε αν ο Ζελένσκι είναι έτοιμος να κάνει κάτι για να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση».

«Είναι δύσκολο να αναπτυχθεί ένα σύστημα εγγυήσεων ασφαλείας, αλλά αν το καθεστώς του Κιέβου δείξει νηφαλιότητα, αυτό θα πρέπει να γίνει» συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης