Οι νέοι απαιτούν νέες συνθήκες για να εργαστούν

Σύμφωνα με την υπηρεσία στατιστικής για την εργασία, τον Μάιο, στις ΗΠΑ παρέμεναν κενές 11 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Που οφείλεται αυτή η αποστροφή στην εργασία; 

Μετά την πανδημία φαίνεται ότι οι νεότεροι εργαζόμενοι - όσοι γεννήθηκαν από το 1990 και μετά - αναζητούν μία ισορροπία εργασίας – βίου. Ερευνα που πραγματοποίησε η ADP Research Institute έδειξε ότι πολλοί εργαζόμενοι προτίμησαν να παραιτηθούν παρά να επιστρέψουν στα γραφεία τους με πλήρες ωράριο.

Αποτέλεσμα: Πολλές εταιρείες εισήγαγαν την εβδομάδα των τεσσάρων ημερών ενώ παρέχουν έναν πολύ πιο ευχάριστο χώρο από πριν, για να προσελκύσουν στελέχη. Άλλες προσφέρουν για μια ή δυο ημέρες της εβδομάδα τηλεργασία από το σπίτι (ή και μόνιμα).

Πολλές εταιρείες παρέχουν επίσης πακέτα υποστήριξης που ήταν αδιανόητα μέχρι πρότινος όπως δωρεάν ψυχολογικές συνεδρίες (!), γρήγορη ανέλιξη με καλύτερες αμοιβές κ.α.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί υπάρχει πλέον μια νέα γενιά που ζει και μέσα από το διαδίκτυο και δεν θεωρεί ότι το ωράριο είναι μια αναγκαία σταθερή συνθήκη. Οι νέοι έχουν πια μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στον κόσμο της εργασίας. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης