Οι ΗΠΑ εξετάζουν οικονομικές κυρώσεις κατά της Κίνας για το Χονγκ Κονγκ

Οι ΗΠΑ εξετάζουν μία σειρά κυρώσεων κατά της Κίνας ως απάντηση στους χειρισμούς τους στο Χονγκ Κονγκ, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το εάν θα κηρύξει ότι το Χονγκ Κονγκ έχει χάσει την αυτονομία του από το Πεκίνο. Το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να επιβάλλει περιορισμούς στις συναλλαγές και να παγώσει στοιχεία ενεργητικού Κινέζων αξιωματούχων και κινεζικών επιχειρήσεων, που εφαρμόζουν τον νέο νόμο εθνικής ασφαλείας του κινεζικού καθεστώτος, ο οποίος και περιορίζει δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών του Χονγκ Κονγκ. Άλλα μέτρα, που βρίσκονται υπό εξέταση, είναι οι περιορισμοί στη βίζα αξιωματούχων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. 

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων συνεχίζονται και δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση για το εάν θα επιβληθούν κυρώσεις ή ποια μορφή αυτές θα έχουν, ξεκαθάρισαν οι πηγές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυρώσεων από δημοσιογράφους, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε ότι η κυβέρνησή του «κάνει κάτι τώρα», που θα το αποκαλύψει αργότερα μέσα στην εβδομάδα. «Είναι κάτι για το οποίο θα ακούσετε πριν από το τέλος της εβδομάδας. Πολυ ισχυρό, πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης