Οι ΗΠΑ γίνονται η νέα Ελβετία για το διεθνές χρήμα

Το Bloomperg αποκαλύπτει: ο γενικός διευθυντής της Rothschild & Co., 'Αντριου Πένι, έκανε μία ομιλία σε νομική εταιρεία στο Σαν Φραντσίσκο για το πώς η παγκόσμια ελίτ του πλούτου μπορεί να αποφεύγει την πληρωμή φόρων. Το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο: Πέστε στους πελάτες σας να μεταφέρουν τις περιουσίες τους στις ΗΠΑ, αφορολόγητες και κρυμμένες από τις κυβερνήσεις τους. 

Ορισμένοι αποκαλούν τις ΗΠΑ ως τη νέα Ελβετία, σημειώνει το δημοσίευμα. Από τους δικηγόρους στο Λονδίνο έως τις ελβετικές εταιρείες καταπιστευμάτων, όλοι ασχολούνται με τη νέα αυτή αγορά, βοηθώντας τους πλούσιους του κόσμου να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους από μέρη, όπως τις Μπαχάμες και τα νησιά των Παρθένων Νήσων, στη Νεβάδα, το Γουαϊόμινγκ και τη Νότια Ντακότα.

Το 2010, οι ΗΠΑ ψήφισαν νόμο για τη φορολογική συμμόρφωση των λογαριασμών στο εξωτερικό (Foreign Account Tax Compliance Act ή Fatca), ο οποίος απαιτεί από τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες να αποκαλύπτουν τους λογαριασμούς που έχουν Αμερικανοί πολίτες στο εξωτερικό και να τους ανακοινώνουν στις φορολογικές Αρχές των ΗΠΑ (IRS), επ' απειλή πολύ μεγάλων προστίμων.

Δεν το αναταποδίδουν όμως. Αν τα χρήματα είναι εντός των ΗΠΑ, δεν δίνουν πληροφορίες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης