Οι έρευνες για το χαμένο Boeing επεκτείνονται στον Ινδικό Ωκεανό

Με τα σενάρια να διαδέχονται το ένα το άλλο σχετικά με την τύχη και τις συνθήκες εξαφάνισης του Boeing της Malaysia Airlines, που μετέφερε 239 επιβάτες, οι έρευνες στρέφονται πλέον στον Ινδικό Ωκεανό με τη συνδρομή και πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχει μία «ένδειξη» ότι το εξαφανισμένο αεροσκάφος μπορεί να συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό και μετακινεί το USS Kidd σε εκείνη την περιοχή, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες.

Αμερικανικά στρατιωτικά πλοία και αεροπλάνα μετέχουν ενεργά στις έρευνες που διεξάγει η κυβέρνηση της Μαλαισίας. Επίσης, αμερικανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας ασφάλειας των αερομεταφορών βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ και εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα και σενάρια.

«Δεν είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για το τι συνέβη» είπε ο Κάρνεϊ, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους για περισσότερες διευκρινίσεις στο Πεντάγωνο και στην κυβέρνηση της Μαλαισίας.

Από τα δύο αμερικανικά πλοία που μετέχουν στην έρευνα, τα USS Kidd και USS Pinckney, το πρώτο, κατόπιν αιτήματος της Κουάλα Λουμπούρ, έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στα στενά της Μάλακας και να ερευνήσει τη δυτική πλευρά της περιοχής, ανέφερε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το USS Pinckney θα παραμείνει προς το παρόν στον Κόλπο της Ταϊλάνδης.

Πηγή: 
http://in.gr

Δείτε επίσης