Ντονέρ από την εποχή του Στάλιν

Ένα κατάστημα σαουάρμα (το ελληνικό γυράδικο θα λέγαμε) στη Μόσχα αναγκάστηκε να κλείσει μια ημέρα αφότου άνοιξε μετά από γενική κατακραυγή για την προκλητική επωνυμία του με θέμα τον Ιωσήφ Στάλιν, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στο Reuters.

Το κατάστημα Στάλιν Ντονέρ παρουσίασε ένα πορτρέτο του αμφιλεγόμενου κομμουνιστή ηγέτη πάνω από την πόρτα του. Στο εσωτερικό, ένας άντρας ντυμένος με τη στολή υπηρεσίας ασφαλείας της εποχής του Στάλιν εξυπηρετούσε τους πελάτες με τυλιχτά ντονέρ που πήραν το όνομά τους από σοβιετικούς ηγέτες.

«Ανοίξαμε πλήρως την προηγούμενη μέρα και εξυπηρετήσαμε περίπου 200 πελάτες», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Στάνισλαβ Βόλτμαν.

«Δεν υπήρχαν νομικοί λόγοι (να κλείσει το κατάστημα)», πρόσθεσε, αλλά είπε ότι η αστυνομία τον ανάγκασε να αφαιρέσει το σήμα του Στάλιν και στη συνέχεια δέχτηκε «κολοσσιαία πίεση» από τις τοπικές αρχές που τον ανάγκασαν να κλείσει εντελώς.

Η επωνυμία συζητήθηκε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ορισμένους σχολιαστές να το καταδικάζουν ως κακόγουστο.

«Περίμενα κάποια δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά δεν περίμενα ότι τόσοι τηλεοπτικοί σταθμοί, τόσοι δημοσιογράφοι και μπλόγκερ θα συρρέουν εδώ και θα περιμένουν στην ουρά όπως κάνουν μπροστά από το μαυσωλείο του Λένιν», δήλωσε ο Βόλτμαν

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης