Νταλίκα σπέρνει τον θάνατο στην Νίκαια - Η αδυναμία βομβιστικών επιθέσεων έφερε μια τέτοια επίθεση;

Στην Ευρώπη οι αρχές έχουν σχεδόν μηδενίσει την εμφάνιση βομβιστών - αυτοκτονίας. Μετά την ομάδα που έδρασε σε Παρίσι και Βρυξέλλες, οι υπηρεσίες παρακολουθούν κάθε ύποτπο, συλλαμβάνουνπροληπτικά, απελαύνουν, ενώ έχουν συνεχή επικοινωνία με την μυστική Αστυνομία του Άσαντ και τις ΗΠΑ.

Ο ISIS δεν μπορεί να χτυπήσει στην Ευρώπη με κομάντος αυτοκτονίας λοιπόν. Να γιατί είχαμε ένα εντελώς καινούργιο περιστατικό επίθεσης (που ήταν αδύνατον να προβλεφθεί από τις Αρχές): Μια νταλίκα να σπέρνει τον θάνατο σε συγκεντρωμένο πλήθος στη Νίκαια με 84 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους. Το φορτηγό παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του από δέντρα μέχρι και πασσάλους.

Την τρελή πορεία του φορτηγού διαδέχτηκαν πυροβολισμοί μεταξύ των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και αστυνομικών. Ο ένας άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ενώ ο συνεργός του διέφυγε. Στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες.

O οδηγός του φορτηγού άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, πρόκειται για άνδρα 31 ετών, γεννημένο στην Τυνησία, ο οποίος ήταν μεν γνωστό στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις μυστικές υπηρεσίες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης