Λονδίνο: λίγο μετά τις 10 το βράδυ (ώρα Βρετανίας) ένα λευκό βαν άρχισε να πέφτει πάνω σε πεζούς με ταχύτητα περίπου 80χλμ./ώρα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τρεις επιβαίνοντες στο βαν βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να επιτίθενται με μαχαίρια κατά ανυποψίαστων πολιτών.
Απολογισμός: Επτά νεκροί και 48 τραυματίες. οι τρεις τρομοκράτες έπεσαν νεκροί από πυρά που δέχθηκαν μέσα από θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας. Τα συγκεκριμένα οχήματα (armed response vehicle) κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015.
Όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής της μητροπολιτικής αστυνομίας οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της επίθεσης οχτώ λεπτά μετά την πρώτη ενημέρωση που έλαβαν οι αρχές προσθέτοντας ότι η εκτίμησή του είναι ότι όλοι οι δράστες της επίθεσης έχουν σκοτωθεί.
Οι τρεις δράστες, οπλισμένοι με μαχαίρια, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και επιτέθηκαν σε ανθρώπους στην αγορά του Μπόροου, στη νότια πλευρά του Τάμεση. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δράστες μαχαίρωσαν ανθρώπους στον δρόμο, μέσα σε παμπ και σε εστιατόρια, πριν πέσουν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών που επενέβησαν στο σημείο.
Αρκετοί πολίτες αντιστάθηκαν με καρέκλες και ποτήρια μπύρας. Είναι η τρίτη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο τα τελευταία δυο χρόνια.
Η Τερέσα Μέι τέλος δήλωσε: "Η υπομονήμας εξαντλήθηκε με την τρομοκρατία. Θα ληφθούν νέα μέτρα".