Νεαροί Γάλλοι ζητούν να στρατολογηθούν κατά της ISIS

Χιλιάδες Γάλλοι εθελοντές συρρέουν σε στρατολογικά γραφεία και άλλουςεπίσημους φορείς για να καταθέτουν αιτήσεις πρόσληψης στην αστυνομία.

Ακόμη και οι πωλήσεις της γαλλικής σημαίας, την οποία οι Γάλλοι πολίτες σπάνια αναρτούν, έχουν σημειώσει κατακόρυφη αύξηση, ενώ η «Μασσαλιώτιδα», ο εθνικός ύμνος της χώρας, ψάλλεται αυθόρμητα από θεατές αθλητικών διοργανώσεων.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ανθρωποι μπαίνουν στο γραφείο μας ή επικοινωνούν μέσω Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως ελευθερία, άμυνα και πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», λέει ο συνταγματάρχης Ερίκ ντε Λαπρέλ, εκπρόσωπος Τύπου της γαλλικής στρατολογίας.

Η Γαλλία, εδώ και χρόνια έχει καταργήσει τη στρατιωτική θητεία. Η σημερινή προσέλευση νέων θυμίζει την αντίδραση Αμερικανών πολιτών μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Στα δύο χρόνια μετά τις επιθέσεις εκείνες, ο αριθμός Αμερικανών στρατευσίμων αυξήθηκε από 38.000 σε 1,4 εκατομμύριο.

Ο συνταγματάρχης Ντε Λαπρέλ λέει ότι συνήθως περίπου 300 νέοι και νέες επιδιώκουν καθημερινά να ενταχθούν στις τάξεις του γαλλικού στρατού. Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο αριθμός αυτός έφθασε τους 1.500, ενώ ανάλογη κοσμοσυρροή αντιμετωπίζουν και τα στρατολογικά γραφεία της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης