Νέο έγκλημα στον Νείλο (ο 4χρονος Σνόντα σε άσυλο αντί στην οικογένεια)

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστή ενα αθώο 4χρονο αγοράκι έχει συγκλονίσει την Αίγυπτο αλλά και πέραν των συνόρων της, αφού χιλιάδες απλοί άνθρωποι έχουν παρέμβει για να διορθώσουν το κακό που έχει συμβεί.

Η ιστορία: Σε μια χριστιανική Εκκλησία ένα ζευγάρι χριστιανών βρήκε ένα μωρό. Αποφάσισε να το κρατήσει αν και στην Αίγυπτο δεν προβλέπεται η διαδικασία της υιοθεσίας. Τέσσερα χρόνια μετά, οι κρατικές υπηρεσίες πληροφορήθηκαν την ύπαρξη του παιδιού που στο μεταξύ ζούσε μια πλήρη και ουσιαστική ζωή, και το πήγαν σε ίδρυμα! 

Ο 4χρονος, ονόματι Σνόντα, έχει υποστεί ένα βαρύ ψυχολογικό σοκ αφού αναζητά τους γονείς του, δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε έναν χώρο - φυλακή, βρίσκεται διαρκώς ανάμεσα σε ξένα πρόσωπα και υποφέρει. Μάλιστα οι αρχές επειδή τον θεωρούν μουσουλμάνο τον φωνάζουν με άλλο... όνομα!

Κάθε βράδυ το παιδάκι κοιμάται με την ελπίδα ότι όταν το πρωί ξυπνήσει, θα δει τους γονείς του αλλά η φυλάκιση του συνεχίζεται. 

Πέραν των γονέων του χιλιάδες άνθρωποι έχουν εναντιωθεί και ζητούν το παιδί να επιστρέψει στους γονείς του. Λένε ότι το εγκατέλειψαν σε Εκκλησία διότι προφανώς η μητέρα ήταν χρισιτιανή. Λένε επίσης ότι αν ενας νόμος είναι άδικος - και εδώ αυτό είναι βέβαιο - θα πρέπει να υπάρχει η τόλμη να αλλάξει. 

Υποστηρίζουν ακόμη ότι με την υπόθεση αυτή του παιδιού, δοκιμάζεται η φήμη της χώρας και ο πολιτισμός της εν έτει 2023. Στην Αίγυπτο χριστιανοί και Μουσουλμάνοι πρέπει να ζουν μονιασμένα και με αγάπη και αυτό πρέπει να αποδειχθεί και στην περίπτωση του 4χρονου.

Τέλος αναφέρουν ότι αν το παιδί δεν επιστρέψει στο υγιές περιβάλλον του, αυτό θα καθορίσει αμετακλητα το μέλλον του με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ζωή του. 

Σε πολλές χώρες υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες και ενστάσεις που ζητούν τα Δικαστηρια της Αιγύπτου να διορθώσουν αυτό το αδιανόητα "έγκλημα" κατά του παιδιού. Προ ημερών, η πρώτη δίκη αναβλήθηκε για τις επόμενες μέρες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης