Νέα Ζηλανδία: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι τη Δευτέρα σε ένα σούπερ μάρκετ στο Ντουνεντίν στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε η αστυνομία αφού συνέλαβε τον δράστη.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την τρομοκρατία, για την οποία οι αρχές είναι σε επιφυλακή από το 2019, όταν ένας λευκός ένοπλος σκότωσε 51 άτομα σε δύο τζαμιά στο Κράισττσερτς.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει, από την άποψη της αστυνομίας, ότι αυτό θα χαρακτηριστεί ως εγχώριο τρομοκρατικό περιστατικό», δήλωσε η κα. Άρντερν σε δημοσιογράφους. 

Τα κίνητρα πάντως ερευνώνται.

«Πιστεύουμε ότι αυτή ήταν μια τυχαία επίθεση», δήλωσε ο Πολ Μπάσαμ, διοικητής της Νότιας Περιφέρειας, σε δημοσιογράφους στο Ντουνεντίν σε τηλεοπτική συνέντευξη τύπου.

Τα θύματα βρίσκονται στο νοσοκομείο μαζί με τον φερόμενο δράστη, ο οποίος βρίσκεται υπό την αστυνομική φρουρά.

«Αυτό ήταν ένα γρήγορο και εξαιρετικά τραυματικό γεγονός για κάθε άτομο στο σούπερ μάρκετ - για τα θύματα που μαχαιρώθηκαν, για εκείνους που ήταν παρόντες που προσπάθησαν να παρέμβουν και για εκείνους που έπρεπε να καταφύγουν σε ένα μέρος ασφαλείας», πρόσθεσε ο Μπάσαμ.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Countdown δήλωσε ότι ανησυχεί για την κλιμάκωση της βίας και την ασφάλεια των εργαζομένων της.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης