Νέα «πρωτιά» στην Ιαπωνία: Αυτόματοι πωλητές θα διαθέτουν δωρεάν φαγητό σε περίπτωση μεγάλου σεισμού

Ήδη, στην παραλιακό πόλη Άκο στις δυτικές ακτές της χώρας, μια περιοχή στα κεντρο-δυτικά της χώρας ευάλωτη σε σεισμούς σύμφωνα με τους σεισμολόγους όπου αναμένεται ισχυρός σεισμός τις επόμενες δεκαετίες, έχουν τοποθετηθεί δύο αυτόματοι πωλητές.

Τα μηχανήματα που περιλαμβάνουν περίπου 300 μπουκάλια και κουτάκια αναψυκτικών και 150 πακέτα τροφίμων για έκτακτες καταστάσεις, έχουν εγκατασταθεί κοντά σε κτήρια που θα λειτουργήσουν ως καταφύγια. 

Είναι σχεδιασμένα να «ξεκλειδώνουν» αυτόματα ώστε το περιεχόμενό τους να διατίθεται δωρεάν, στην περίπτωση προειδοποίησης για θεομηνία ή εντολής εκκένωσης μετά από ισχυρό σεισμό (πέντε βαθμών και άνω στην κλίμακα επτά βαθμίδων της Ιαπωνίας). 

Κατά τ΄άλλα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος θα πληρώνει για να πάρει κάτι από τα συγκεκριμένα μηχανήματα. 

Η κατασκευάστρια εταιρεία, Earth Corp, σημειώνει πως πρόκειται για τα πρώτα του είδους στην Ιαπωνία, μια από τις πιο ενεργές σεισμικά χώρες στον κόσμο, και πως φιλοδοξεί να επεκτείνει σταδιακά την εγκατάστασή τους σε όλη τη χώρα.

Σε άλλη μια πρωτιά, η Ιαπωνία εγκαινίασε προ μηνών το πρώτο μηχάνημα αυτόματης πώλησης με ραδιόφωνο που θα εκδίδει αυτόματα έκτακτα δελτία ενημέρωσης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης