Μ. Γκέιτς: Με ανησυχούν οι θεωρίες συνομωσίας για την πανδημία- Δεν έχω λόγο να παραπλανήσω τον κόσμο

Ανησυχία για τις θεωρίες συνωμοσίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Μπιλ Γκέιτς. Ο Γκέιτς, δήλωσε ότι «Ανησυχώ για τις θεωρίες συνωμοσίας που διαδίδονται στο διαδίκτυο και τη ζημιά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στη δημόσια υγεία. Σε κάποιο βαθμό, καταλαβαίνω γιατί συμβαίνουν», τόνισε, αναφέροντας ότι η πανδημία είναι ο αιτία.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «ζούμε αυτήν τη στιγμή μια άνευ προηγουμένου κρίση. Οι άνθρωποι είναι αγχωμένοι και είναι δελεαστικό να αναζητήσουμε απλές εξηγήσεις».

«Αλλά όταν εξαπλώνεται λανθασμένη ή παραπλανητική πληροφορία, μπορεί να οδηγήσει σε θανάτους ανθρώπων. Όλοι πρέπει να αναζητούμε τρόπους συνεργασίας και διάσωσης ζωών», επεσήμανε ο Μπιλ Γκέιτς.

«Τα δύο άτομα που είναι πιο στενευμένα σε αυτές τις παραπλανητικές ειδήσεις είναι ο Δρ Φαόυτσι και εγώ», σημείωσε ο δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της Microsoft, συμπληρώνοντας ότι «Για ποιο λόγο να θέλουμε να παραπλανήσουμε τον κόσμο λέγοντας ότι τα εμβόλια είναι σημαντικά;». 

Ο Γκέιτς είπε επίσης ότι δεν έχει μιλήσει στον Δρ Φάουσι για τις θεωρίες συνωμοσίας γιατί όπως είπε, «ούτε αυτός και εγώ ξέρουμε πώς να το σταματήσουμε».

Ωστόσο, τόνισε ότι αυτός και το προσωπικό του στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς συνομιλούν τακτικά μαζί του, σχετικά με την ανάπτυξη θεραπειών για την Covid-19. 

«Μιλάμε με τον Δρ. Φάουτσι για τις μελέτες αντισωμάτων. Η επιστημονική ομάδα του ιδρύματός μας, επικοινωνεί μαζί του σε τακτική βάση επειδή εκείνος εξετάζει τις καινοτομίες των εταιρειών, ενώ εμείς όχι», δήλωσε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι «Είναι μια χρήσιμη συνεργασία, την οποία είχαμε πάντα»

Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του για τις ενέργειες των ΗΠΑ όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας και ιδιαίτερα την έλλειψη υποστήριξης προς τους επιστήμονες.

«Οι περισσότερες κυβερνήσεις «εκμεταλλεύονται» τη γνώση των επιστημόνων τους και τους ακούνε. Δεν τους υπονομεύουν και δεν τους επιτίθενται », είπε. 

Αναρωτήθηκε επίσης γιατί μερικοί άνθρωποι στις ΗΠΑ αντιδρούν στις μάσκες προστασίας. «Λέμε στους ανθρώπους να φορούν ρούχα.

Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο θέμα ελευθερίας, το ότι ζητάμε να καλυφθεί και ένα ακόμη μέρος του σώματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να προστατευτεί ο πληθυσμός», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης