Μόσχα: Το Κίεβο προσπαθεί να προκαλέσει σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό Newsweek υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές αρχές κάνουν προσπάθειες να προκαλέσουν ευθεία σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

«Οι ουκρανικές αρχές όχι μόνο ζητούν από την Ουάσιγκτον ακόμη περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, αλλά προσπαθούν επίσης να προκαλέσουν μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του ΝΑΤΟ», υποστηρίζει ο Ανατόλι Αντόνοφ.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν θα είχε ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση εάν η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της δεν είχαν στρέψει την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας για δεκαετίες.

«Είναι απόλυτα αβάσιμη η θέση ότι αν δεν ήταν η στρατιωτική μας επιχείρηση, δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Σε απάντηση σε αυτό, μπορούμε μόνο να πούμε: εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους δεν είχαν μετατρέψει την Ουκρανία σε ”αντι-Ρωσική” κατεύθυνση  επί δεκαετίες, η Ρωσία δεν θα είχε ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στις ΗΠΑ, αναφερόμενος στο περιστατικό με τον πύραυλο που έπεσε στο έδαφος της Πολωνίας, ισχυρίστηκε  ότι «Αμερικανοί αξιωματούχοι, τα μέσα ενημέρωσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις συνεχίζουν να λένε ότι η Ρωσία φταίει για όλα.

Καταφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση. Ακόμη και όταν οι ίδιοι παραδέχονται δημόσια ότι το Κίεβο εμπλέκεται στον θάνατο αμάχων στην Πολωνία», υποστηρίζει ο Αντόνοφ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης