Μπόρις Τζόνσον: Έσοδα 1 εκατ. λιρών μέσα σε έξι εβδομάδες

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει κερδίσει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίρες σε λίγο περισσότερο από έξι εβδομάδες, όπως αποκαλύφθηκε.

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, κατέγραψε πάνω από μισό εκατομμύριο λίρες που έλαβε ως προκαταβολή για ένα βιβλίο που περιγράφεται ως «ασύγκριτα απομνημονεύματα» αλλά και για δημόσιες ομιλίες.

Τα στοιχεία αποκαλύφθηκαν από το μητρώο των βουλευτών της Βρετανίας, το οποίο κατέγραψε ότι Τζόνσον εργαζόταν για τα απομνημονεύματά του για δέκα ώρες. Έχει λάβει προκαταβολή 510.000 λιρών από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins.

Έλαβε επίσης περίπου 450.000 λίρες για δύο ομιλίες: για το Bloomberg Singapore αυτό τον μήνα και για την Aditya Birla Management Corporation, έναν ινδικό πολυεθνικό όμιλο, τον περασμένο μήνα.

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης δώρο λουλούδια και σοκολάτες αξίας 785 λιρών από τον σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν, υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Την ίδια στιγμή αποκαλύφθηκε ότι οι νομικές αμοιβές για την έρευνα για τα πάρτι του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναμένεται να κοστίσουν στον φορολογούμενο 222.000 λίρες.

Ένα αρχικό συμβόλαιο τεσσάρων μηνών για τους δικηγόρους του Τζόνσον, κόστους 130.000 λιρών, έχει πληρωθεί από την κυβέρνηση επειδή είναι «φυσιολογικό» για τους φορολογουμένους να καλύπτουν το κόστος υπεράσπισης των πρώην υπουργών, είπε ο Άλεξ Τσίσολμ, επικεφαλής της υπηρεσίας Προνομίων του κοινοβουλίου, στους βουλευτές. «Είναι ένα καθιερωμένο προηγούμενο σε πολλές κυβερνήσεις – μέλη της κυβέρνησης μπορούν να υποστηριχθούν με νομική εκπροσώπηση αφού αποχωρήσουν από τα καθήκοντά τους, όταν τα θέματα σχετίζονται με την εποχή και τη συμπεριφορά τους ως μελών της κυβέρνησης», είπε.

Πρόσθεσε ότι η σύμβαση είχε περάσει από «πολύ πλήρη έλεγχο από όλους τους αρμοδίους» και όλοι ήταν «ικανοποιημένοι».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης