Μπιλ Γκέιτς: Kαλύτερα θα ζήσουν όσοι γεννηθούν σε 20 χρόνια

Ο μεγιστάνας και συνιδρυτής του κολοσσού της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, αποφαίνεται συχνά για τις υπαρξιακές απειλές που αντιμετωπίζουν ο πλανήτης και η ανθρωπότητα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή και οι πιθανές μελλοντικές πανδημίες.

Παρά ταύτα, ο δισεκατομμυριούχος εξακολουθεί να δηλώνει «πολύ αισιόδοξος» για το μέλλον της ανθρωπότητας στη Γη. Ακόμη και με τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σημερινές και οι μελλοντικές γενιές, ο επιχειρηματίας εκτιμά πως όποιος γεννηθεί τις επόμενες δεκαετίες θα ζήσει καλύτερα από τους ανθρώπους που γεννήθηκαν σε οποιαδήποτε άλλη εποχή της Ιστορίας.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να γεννηθείς σε 20 χρόνια από τώρα, 40 χρόνια από τώρα, 60 χρόνια από τώρα, απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο παρελθόν», είπε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξή του στο ερευνητικό ινστιτούτο Λόουι στην Αυστραλία.

Πάντως παραδέχθηκε ότι βρίθει ο κόσμος αφορμών για αποκαρδίωση, μιλώντας για την ανεπαρκή παγκόσμια απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού, τις αποτυχίες των κυβερνήσεων στους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και την πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ.

Πραγματικά, τον Οκτώβριο μια δημοσκόπηση της Gallup διαπίστωσε ότι μόνο το 42% των Αμερικανών πιστεύει ότι η σημερινή νεολαία θα έχει «καλύτερο βιοτικό επίπεδο» από τους γονείς της.

Αυτός ο αριθμός είναι 18 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερος από το 2019 και ισοδυναμεί με το χαμηλότερο επίπεδο αισιοδοξίας που έχει καταγραφεί εδώ και περίπου 30 χρόνια. Αλλά οι απαισιόδοξοι δεν βλέπουν την πλήρη εικόνα, είπε ο Μπιλ Γκέιτς.

«Είναι εύκολο να έχεις μια πιο αρνητική άποψη για ορισμένες από αυτές τις τάσεις, αλλά δεν είναι δίκαιο κατά την άποψή μου», διευκρίνισε. Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στην πρόοδο στο πεδίο της δημόσιας υγείας, σημειώνοντας ότι τα παγκόσμια ποσοστά θνησιμότητας για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν μειωθεί στο μισό τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

«Ο όγκος της καινοτομίας για τη βελτίωση της συνολικής ανθρώπινης κατάστασης θα είναι ακόμα πιο θεαματικός. Θα θεραπεύσουμε την παχυσαρκία, θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο, θα εξαλείψουμε την πολιομυελίτιδα», είπε ο μεγιστάνας, σύμφωνα με το CNBC.

Αναφέρθηκε, τέλος, στις δυνατότητες για φθηνή και αποτελεσματική πράσινη ενέργεια, καθώς και στην τεχνολογική πρόοδο που επιτρέπει στους εργαζομένους στην εκπαίδευση και την υγεία να προωθούν την καινοτομία σε όλο τον κόσμο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης