Μπαλοτέλι: Δεν μπορώ να νικήσω τον ρατσισμό...

Ο Μάριο Μπαλοτέλι που σκότωσε την Γερμανία στο Euro 2012, είναι το δεύτερο παιδί μιας οικογένειας μεταναστών από τη Γκάνα Μπάργουα. Γεννήθηκε στο Παλέρμο στις 12 Αυγούστου του 1990. Ένα εκ γεννετής πρόβλημα υγείας ανάγκασε τον πατέρα του κ. Τομάς να δουλεύει σχεδόν όλη ημέρα προκειμένου να μπορεί να νοσηλευτεί. «Τον βαφτίσαμε στο νοσοκομείο γιατί φοβόμασταν ότι δεν θα τα κατάφερνε»αποκάλυψε αργότερα η μητέρα του κυρία Ρόουζ.

Στη συνέχεια αναγκάστηκαν να τον παραδόσουν στην πρόνοια, καθώς δεν άντεχαν οικονομικά το βάρος. Δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, όπου μεγάλωσε μέχρι την ενηλικίωσή του, ωστόσο παράλληλα διατηρούσε άριστες σχέσεις με τα αδέρφια του. Την κατά δύο χρόνια μεγαλύτερή του Αμπιγκεϊλ και τους μικρότερους Ινοχ και Εϊντζελ. Ωστόσο δεν συγχώρεσε ποτέ τους γονείς του για το γεγονός ότι τον παρέδωσαν στην πρόνοια.

Ετσι ο Μάριο μεγάλωσε με την οικογένεια Μπαλοτέλι που ζούσε στα προάστια της Μπρέσια και είχε τρία παιδιά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να λύσει όμως, ήταν ο ρατσισμός τον οποίο βίωνε σε κάθε φάση της ζωής του. «Δεν ήμουν σε παρέες, δεν με ήθελαν. Ηξεραν ότι είμαι Ιταλός, ότι γεννήθηκα στην Ιταλία, ωστόσο έχουν πρόβλημα με το χρώμα του δέρματός μου» είπε ο ίδιος ο οποίος βρήκε διέξοδο στο ποδόσφαιρο όπου έδειξε από την αρχή το ταλέντο του, το οποίο μάλιστα τον οδήγησε και στην περίφημη «Masia», τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Το μπλέξιμο με την υπηκοότητά του, καθώς δεν είχε ενηλικιωθεί και δεν είχε αποκτήσει την ιταλική, αλλά και οι αυξημένες απαιτήσεις του ατζέντη του ναυάγησαν τη μεταγραφή στους Μπλαουγκράνα και τον έστειλαν στην Ιντερ. Όταν σε ηλικία 17 ετών πέτυχε δύο γκολ εναντίον της Μπαρτσελόνα ο Μπαλοτέλι είπε: "Λοιπόν ναι. Μπορώ να παίξω καλή μπάλα".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης