Μια ιστορία αφιερωμένη στους Πόντιους Πιλάτους που κυβερνούν ηγέτιδες χώρες της Δύσης

Το 12χρονο κορίτσι είχε μια καλή ζωή στο Αφγανιστάν. Ο πατέρας της ήταν φωτορεπόρτερ και μαζί με την μητέρα και τα τρία μικρότερα αδέρφια της αποτελούσαν μια χαρούμενη οικογένεια. Πρόσφατα όμως αποφάσισαν να φύγουν επειδή διέτρεχαν θανάσιμο κίνδυνο λόγω του ότι ο πατέρας συνεργαζόταν με αμερικανικά κανάλια.

Ξεκίνησαν αεροπορικώς από την Καμπούλ μέχρι το Ιράν. Από εκεί πήγαν στα τουρκικά παράλια όπου έζησαν τις τελευταίες ευτυχισμένες στιγμές τους σαν οικογένεια, έφαγαν στο εστιατόριο, έβγαλαν «σέλφι».

Πριν από λίγες μέρες η οικογένεια επιβιβάστηκε σε μια βάρκα μαζί με άλλα 400 άτομα με προορισμό τη Λέσβο. Τη μέρα εκείνη είχε σφοδρή κακοκαιρία. Το πλοίο κόπηκε στα δύο και όλοι βρέθηκαν στη θάλασσα. Η μικρή ήταν μόνη της ώσπου την βρήκε ο πατέρας της, μέσα στο νερό, της έδωσε ένα ξύλο, «Κρατήσου!», της είπε και κολύμπησε προς την μητέρα που αγωνιζόταν να επιπλεύσει με το μικρότερο παιδί τους, μωρό ακόμη. Τα κύματα παράσερναν την μικρή μακριά από το ναυάγιο.
Εκείνη κρατούσε καρφωμένα τα μάτια της στο σημείο όπου είδε τελευταία φορά την οικογένειά της. Γιατί σήμερα είναι η μόνη διασωθείσα από την εξαμελή οικογένεια της και συνεχώς μονολογεί: "Εγώ φταίω, εγώ είπα στον πατέρα μου να φύγουμε".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφορίες από το Βήμα

Δείτε επίσης