Μιανμάρ: Κατέληξε η 20χρονη διαδηλώτρια που είχε χτυπηθεί στο κεφάλι

Κατέληξε η νεαρή γυναίκα που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος στη Μιανμάρ.

Η 20χρονη Mya Thwe Thwe Khaing, είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι την προηγούμενη εβδομάδα όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές με ρίψεις νερού και  πλαστικές σφαίρες .

Η Mya Thwe Thwe Khaing, η οποία έγινε 20 ετών μετά τον πυροβολισμό της, βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη από τότε που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 9 Φεβρουαρίου. Είχε λάβει μέρος σε μια διαμαρτυρία κατά την διάρκεια της οποίας η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνι νερού εναντίον διαδηλωτών που αρνήθηκαν να υποχωρήσουν.

 Στη Μιανμάρ εδώ και μέρες διοργανώνονται διαμαρτυρίες  μετά από πραξικόπημα που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Κι.  

Η χώρα  βρίσκεται πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα χρόνο, αφού ο στρατός κατέλαβε την εξουσία μετά από τις εκλογές τις οποίες κέρδισε ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία της Σου Κι. 

«Αισθάνομαι πολύ λυπημένος και δεν έχω τίποτα να πω», δήλωσε ο αδερφός της Ye Htut Aung στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το νοσοκομείο στο Nya Pyi Taw επιβεβαίωσε το θάνατο της κοπέλας στις 11:00 τοπική ώρα (04:30 GMT), προσθέτοντας ότι το σώμα της θα εξεταστεί από ένα συμβούλιο στις 15:00.

«Θα αναζητήσουμε δικαιοσύνη και θα προχωρήσουμε», δήλωσε ο γιατρός στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, προσθέτοντας ότι το προσωπικό αντιμετώπισε τεράστια πίεση από τότε που μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας τους.

Με πληροφορίες από BBC

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης