Μετανάστες: 4 νεκροί και 19 αγνοούμενοι κοντά στις ακτές της Τυνησίας

Τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί και 19 αγνοούνται καθώς πλεούμενο που μετέφερε τυνήσιους μετανάστες ανατράπηκε σε μικρή απόσταση από τις ακτές, ενημέρωσε χθες Κυριακή το Γαλλικό Πρακτορείο δικαστική πηγή.

Συνολικά τριάντα άνθρωποι είχαν επιβιβαστεί στο μικρό σκάφος, από τους οποίους μόνο «7 κατέστη δυνατό να διασωθούν», είπε ο Φαρίντ Μπιν Τζα, εκπρόσωπος δικαστηρίου στη Μάχντια και στο Μοναστίρ (κεντροανατολική Τυνησία).

Τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν διότι συμμετείχαν στην οργάνωση της προσπάθειας διάπλου της Μεσογείου, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου, το οποίο διενεργεί έρευνα για την απόδοση ευθυνών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα θύματα ήταν σχεδόν όλα νεαροί άνδρες.

Όταν το πλεούμενο αναποδογύρισε, χθες τα ξημερώματα, κοντά στην ακτή της Σέμπα, στην επαρχία Μάχντια, που γειτονεύει με αυτές της Σους και του Μοναστίρ, ένας από τους επιβαίνοντες μπόρεσε να φθάσει στο έδαφος κολυμπώντας και ειδοποίησε.

Η επαρχία Μάχντια δεν απέχει παρά περίπου 140 χιλιόμετρα από το ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα.

Ομάδα έρευνας και διάσωσης ανέσυρε τέσσερα πτώματα και διέσωσε επτά από τους επιβαίνοντες· οι υπόλοιποι «αγνοούνται», ανέφερε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας πως «το σκάφος ήταν πολύ μικρό για να μεταφέρει 30 ανθρώπους».

Εξάλλου, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες, με θαλασσοταραχή και ισχυρούς ανέμους.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές από πού ακριβώς αναχώρησε το πλεούμενο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης