Μεσαίωνας για τα νεαρά κορίτσια το Ιράν

Μια κοινωνία ξεχασμένη στον Μεσαίωνα είναι και αυτή του Ιράν. Εκεί, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται από τον νόμο ως ενήλικες από την ηλικία των 9 ετών. Αν μια ανήλικη καταδικαστεί σε θάνατο, θα πρέπει να κελισει τα 18 της πριν οδηγηθεί στην εκτέλεση.

Ο βραβευμένος ιρανός φωτογράφος Sadegh Souri, μίλησε με μερικές από αυτές τις γυναίκες και τις αποτύπωσε στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του, περιγράφοντας και τα "εγκλήματά" τους.

* Η 17χρονη Mahsa σκότωσε τον πατέρα της με κουζινομάχαιρο επειδή τσακώνονταν για τον μελλοντικό της σύζυγο. Τα αδέρφια της ζήτησαν από το δικαστήριο να καταδικαστεί σε θάνατο.

*  Η 17χρονη Zahra φωτογραφίστηκε με το νεογέννητο μωρό της. Παντρεύτηκε στα 14 της χρόνια και έχει δύο παιδιά. Καταδικάστηκε για κλοπές κινητών τηλεφώνων. Εχει καταδικαστεί ήδη τρεις φορές για το ίδιο αδίκημα.

* Η 15χρονη Shaqayeq φυλακίστηκε με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας σε κατάστημα στην Τεχεράνη. Θα εκτελεστεί σε τρία χρόνια.

* Η 13χρονη Khatereh αναγκάστηκε να το σκάσει από το σπίτι όταν τη βίασε ο θείος της. Μία εβδομάδα μετά δέχτηκε επίθεση και βιάστηκε ομαδικά από νεαρούς σε ένα πάρκο. Για να σωθεί, τραυμάτισε το χέρι της με μαχαίρι. Οι αστυνομικοί τη βρήκαν αναίσθητη στο έδαφος και μόλις ανέρρωσε την οδήγησαν στην φυλακή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης