Μεξικό: Συνελήφθη στέλεχος καρτέλ με ηγετικό ρόλο στην εμπορία φαιντανύλης στις ΗΠΑ

Το υπουργείο Άμυνας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος καρτέλ των ναρκωτικών, που βαρύνουν υποψίες πως συντόνιζε την παραγωγή και εμπορεία φαιντανύλης, ουσίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Η σύλληψη, την Πέμπτη, στην πολιτεία Σιναλόα, γίνεται γνωστή μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Μεξικό και ακολουθεί επίσης τη σύλληψη του Οβίδιο Γκουσμάν, γιου του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

Ο ύποπτος περιγράφεται ως αρμόδιος για τον εφοδιασμό του διαβόητου κακοποιού «Μάγιο Σαμπάδα», έναν από τους αρχηγούς του ισχυρού καρτέλ Σιναλόα.

«Πρέπει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος θεωρείται ο βασικός υπεύθυνος για την παραγωγή φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης» και «τη χονδρική μεταφορά κοκαΐνης από την κεντρική και νότια Αμερική στις ΗΠΑ», κατά την ανακοίνωση του υπουργείου.

Κατά την προβλεπόμενη διαδικασία στο Μεξικό, το υπουργείο Άμυνας δεν δημοσιοποίησε παρά το αρχικό γράμμα του επωνύμου του υπόπτου, τον κατονόμασε ως «Χοσέ Ν.».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης