Μεγάλος αδερφός στη... Βενετία! Θα παρακολουθούνται οι τουρίστες δεν θα επιτρέπεται σε όλους να μπουν στην πόλη

Η Βενετια θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά και με καμερες όλους τους τουρίστες και θα απιτεί να κλείνουν εκ των προτέρων, μέσω εφαρμογής, την επίσκεψή τους, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τις ορδές των τουριστών που ξεπερνούν τα 25 εκατ. το χρόνο!

Οι αξιωματούχοι εξετάζουν επίσης τη χρέωση των ημερήσιων εκδρομέων μεταξύ 3 και 10 ευρώ για να εισέλθουν στην πόλη, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Ταυτόχρονα, οι πύλες στα αεροδρόμια θα ελέγχουν τον αριθμό των επισκεπτών και, εάν ο αριθμός αυξηθεί πολύ, θα εμποδίζουν την είσοδο νέων. 

Οι Αρχές έχουν ήδη αρχίσει να παρακολουθούν κάθε άτομο που εισέρχεται στην πόλη, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον υπερβολικό συνωστισμό. Χρησιμοποιώντας 468 κάμερες CCTV, οπτικούς αισθητήρες και ένα σύστημα εντοπισμού κινητών τηλεφώνων, μπορούν να διακρίνουν τους κατοίκους από τους επισκέπτες, τους Ιταλούς από τους ξένους, από πού έρχεται ο καθένας, πού κατευθύνεται και πόσο γρήγορα κινείται.

Κάθε 15 λεπτά οι Αρχές λαμβάνουν στοιχεία που δείχνουν γεμάτη είναι η πόλη, καθώς και πόσες γόνδολες πλέουν στο Μεγάλο Κανάλι, πότε επιταχύνουν τα σκάφη και αν η στάθμη των νερών ανεβαίνει σε επικίνδυνα επίπεδα. 

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, δήλωσε ότι στόχος του είναι να καταστήσει τον τουρισμό βιώσιμο σε μια πόλη που υποδέχεται περίπου 25 εκατ. τουρίστες ετησίως.

«Περιμένω διαμαρτυρίες, μηνύσεις, τα πάντα, αλλά έχω καθήκον να κάνω αυτήν την πόλη βιώσιμη για όσους κατοικούν μόνιμα εδώ και γι’ αυτούς που θέλουν να την επισκεφθούν», είπε.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι Αρχές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη πόσοι άνθρωποι θα θεωρούνται υπερβολικά πολλοί και πότε ακριβώς θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι νέοι κανονισμοί, αν και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ μεταξύ του επόμενου καλοκαιριού και του 2023.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης