Μεγάλη Βρετανία: Αποζημίωση 140.000 ευρώ για θάνατο από εμβόλιο AstraZeneca

Εκδικάστηκε η πρώτη υπόθεση για θάνατο ατόμου από παρενέργειες εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία και αποφασίστηκε αποζημίωση, ενώ στις ΗΠΑ ξεκίνησαν τον εμβολιασμό βρεφών κατά του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βιώνει ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Συγκλονιστικές εξελίξεις στο πεδίο της πανδημίας, με την Daily Mail να δημοσιεύει την απόφαση δικαστηρίου για αποζημίωση ύψους 120.000 βρετανικών λιρών, περίπου 140.000 ευρώ, στην αρραβωνιαστικιά του μουσικού Lord Zion, ο οποίος τον Μάιο του 2021 έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Η Μ. Βρετανία εφαρμόζει από πέρυσι τον Ιούνιο ένα Πρόγραμμα Αποζημίωσης από επιπλοκές εμβολίων, ως μέρος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της χώρας.

Πάνω από 1.300 άνθρωποι έχουν απευθυνθεί σε αυτό, ενώ υπολογίζεται ότι 81 θάνατοι σχετίζονται με εμβολιασμούς, οι οποίοι έχουν φτάσει περίπου τα 50.000.000.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή θα ανοίξει τον δρόμο και για άλλες αποζημιώσεις.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 για παιδιά κάτω των 5 ετών. Ο FDA έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα άδεια χρήσης των εμβολίων Pfizer και Moderna σε βρέφη από 6 μηνών και πάνω, σε παιδιά και εφήβους.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα μόνο το εμβόλιο της Pfizer είχε λάβει άδεια χορήγησης σε παιδιά άνω των 5 ετών.

Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας έχουν νοσηλευθεί πάνω από 45.000 παιδιά με κορονοϊό και έχουν πεθάνει περίπου 500 στις ηλικίες 0-4 ετών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης