Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για τον εντοπισμό του 19χρονου βομβιστή της Βοστώνης

ΗΠΑ, Βοστωνη, ερευνες, υποπτος,

Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για τον εντοπισμό του 19χρονου Τζοκάρ Τσαρνάεφ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε προάστια της Βοστόνης. Τα μέτρα της αστυνομίας είναι πρωτοφανή, καθώς ολόκληρες περιοχές έχουν αποκλειστεί, οι πολίτες έχουν μείνει στα σπίτια τους μετά από αίτημα των αρχών, ενώ κανένα δρομολόγιο τρένου ή λεωφορείου δεν διεξάγεται από τη Νέα Υόρκη.

Εδώ και ώρες η αστυνομία τον έχει ορίσει ως βασικό ύποπτο για τα χτυπήματα στον μαραθώνιο και σήμερα εμφανίστηκε αρχικά στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ και στη συνέχεια στην περιοχή Watertown εν μέσω πυροβολισμών και εκρήξεων. Μαζί του ήταν ο αδελός και συνεργός του, ο οποίος είναι πλέον νεκρός, καθώς συνελήφθη τραυματισμένος και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Οι δύο Τσετσένοι αδελφοί ζούσαν την περιοχή αυτή, όπου βρίσκεται και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ένας αστυνομικός φρουρός του οποίου σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των υπόπτων.

Ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ, αδελφός του Τζοκάρ, τραυματίστηκε σοβαρά από θραύσματα έκρηξης και σφαίρες, στη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών και υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο που διακομίστηκε.

Περίπου 9.000 αστυνομικοί συνεχίζουν την επιχείρηση εντοπισμού του "υπ' αριθμόν 2" υπόπτου της διπλής βομβιστικής επίθεσης.

Για λόγους ασφαλείας, οι αστυνομικοί επρόκειτο να πραγματοποιήσουν και μια "ελεγχόμενη έκρηξη" στο Κέιμπριτζ, όπως ανέφερε ο αξιωματικός της αστυνομίας Τίμοθι Άλμπεν.

Η αστυνομία επαναλαμβάνει συνεχώς τις συστάσεις στους κατοίκους του Γουότερταουν, του Νιούτον, του Κέμπριτζ, του Μπελμοντα και των γύρω περιοχών να παραμείνουν στα σπίτια τους, να κλειδώσουν καλά και να μην επιτρέψουν την είσοδο σε κανέναν.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκε σήμερα (επτά ώρες πίσω από την Ελλάδα) να μην κυκλοφορήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη τη Βοστώνη, να σταματήσουν τη λειτουργία τους τα ταξί, να μείνουν κλειστά τα σχολεία.

Περιορισμοί έχουν τεθεί και στην εναέρια κυκλοφορία, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τις επιχειρήσεις να παραμείνουν κλειστές.Επίσης για λόγους ασφαλείας, κλειστό θα μείνει το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης