Μαϊάμι: Κατεδαφίστηκε το υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου

Το υπόλοιπο τμήμα του μερικώς κατεστραμμένου συγκροτήματος διαμερισμάτων κοντά στο Μαϊάμι κατεδαφίστηκε λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια καθώς πλησιάζει τη Φλόριντα τροπική καταιγίδα.

Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά για την κατεδάφιση του τελευταίου τμήματος του Champlain Towers South, της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, αργά την Κυριακή.

Μέρος του συγκροτήματος κατέρρευσε στις 24 Ιουνίου. Είκοσι τέσσερα άτομα είναι γνωστό ότι έχουν πεθάνει και 121 αγνοούνται.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων ανεστάλησαν το Σάββατο για την προετοιμασία της κατεδάφισης. 

Η ελεγχόμενη έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 22:30 (τοπική ώρα· 05:30 ώρα Ελλάδας), με βάση τα απευθείας πλάνα αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου 12 ορόφων, του λεγόμενου Champlain Towers South, κατέρρευσε μέσα στη νύχτα της 24ης Ιουνίου μέσα σε σύννεφο σκόνης· επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Η κατεδάφιση θα περιοριστεί στην άμεση περίμετρο του κτιρίου», είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, αλλά επρόκειτο να προκαλέσει τη διασπορά «σκόνης και άλλων σωματιδίων που αποτελούν αναπόφευκτη συνέπεια των κατεδαφίσεων αυτού του είδους», άρα «καλούμε προληπτικά τους κατοίκους γειτονικών κτιρίων να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους».

Η έρευνα για να εντοπιστούν και να ανασυρθούν τα θύματα θα συνεχιστεί, παρότι οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων έχουν ουσιαστικά εκμηδενιστεί.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης