Μαντλίν ΜακΚαν: Η 21χρονη Πολωνή πιθανότατα δεν είναι το κορίτσι λένε ειδικοί που συνέκριναν τις φωτογραφίες τους

Σε κατάρριψη των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει η 21χρονη Τζούλια Γουέντελ από την Πολωνία ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν που εξαφανίστηκε από την Πορτογαλία, το 2007, προχώρησαν ειδικοί εταιρείας από την Ελβετία που συνέκριναν τις φωτογραφίες τους.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της ελβετικής εταιρείας Ava-X που μίλησε στην εφημερίδα Blick «είναι πρακτικά αδύνατο για την νεαρή από την Πολωνία να είναι η Μαντλίν».

Η ελβετική εταιρεία προχώρησε στη σύγκριση φωτογραφιών των δύο προσώπων αμέσως μόλις η 21χρονη, η οποία εμφανίζεται με τρία ονόματα, υποστήριξε ότι αυτή είναι το κορίτσι από τη Βρετανία η εξαφάνιση του οποίου ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί.

Όπως εξήγησε ο συνιδρυτής της εταιρείας, όταν οι ειδικοί της Ava-X συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της 21χρονης Πολωνής με αυτές της ενήλικης ζωής της τότε υπήρξε ταύτιση. Αντίθετα αυτό δεν συνέβη όταν συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της Μαντλίν με τις ενήλικες φωτογραφίες της 21χρονης.

«Στην πρώτη περίπτωση είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο όταν κάναμε το ίδιο με τις φωτογραφίες της Μαντλίν δεν υπήρξε καμία ταυτοποίηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φέρλιν.

Η τεχνική που εφάρμοσε της εταιρείας είναι να «σπάει» τη φωτογραφία ενός ατόμου σε μικρα τμήματα και να ελέγχει αν αυτά ταυτοποιούνται με άλλες φωτογραφίες σε βάσεις δεδομένων.

Η 21χρονη από την Πολωνία έχει υποστηρίξει ότι άκουσε από τη γιαγιά της για πρώη φορά ότι ήταν το αγνοούμενο κορίτσι από τη Βρετανία και έκτοτε έχει προχωρήσει σε κινήσεις για να το αποδείξει, ανάμεσα στις οποίες και τεστ DNA.

«Έχω τα ίδια μάτια, το ίδιο σχήμα προσώπου, αυτιά, χείλη, έχω το ίδιο κενό στα δόντια με την Μαντλίν» έχει γράψει σε μια από τις αναρτήσεις που έχει κάνει στο Instagram για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς της.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης