Μέλη συμμορίας δολοφόνησαν και αποκεφάλισαν άνδρα κοντά στην Ουάσιγκτον

Μέλη της Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13), μιας εξαιρετικά βίαιης συμμορίας την οποία είχαν ιδρύσει πριν από δεκαετίες μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ, δολοφόνησαν άγρια έναν άνδρα σε μια περιοχή κοντά στην Ουάσιγκτον, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Λόπες Αμπρέγο, που φέρεται να είναι μέλος της συμμορίας και να κατάφερε το πρώτο χτύπημα στο θύμα, το οποίο οι αρχές δεν έχουν κατονομάσει ακόμη, έχει προφυλακιστεί χωρίς καμιά πιθανότητα προσωρινής αποφυλάκισής του με την καταβολή εγγύησης, κατ' εντολή δικαστή της κομητείας Μοντγκόμερι.

Το πτώμα του θύματος βρέθηκε την 5η Σεπτεμβρίου σε έναν πρόχειρο τάφο, σκαμμένο σε πάρκο στο Γουίτον του Μέριλαντ. Σύμφωνα με τον Montgomery Community Media, έναν τοπικό ειδησεογραφικό οργανισμό στην κατοχή του οποίου περιήλθαν έγγραφα της δικογραφίας, το θύμα αποκεφαλίστηκε, ενώ τα μέλη της συμμορίας αφαίρεσαν την καρδιά του από τη σορό του και την πέταξαν μέσα στον τάφο.

«Στη διάρκεια της έρευνας», αστυνομικοί «έλαβαν την πληροφορία ότι η ανθρωποκτονία αυτή διαπράχθηκε από μέλη της συμμορίας MS-13, συμπεριλαμβανομένου του Λόπες Αμπρέγο», στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση της κομητείας σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη. Συμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το θύμα μαχαιρώθηκε πάνω από 100 φορές.

Η Μάρα Σαλβατρούτσα θεωρείται μια από τις σκληρότερες εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στις ΗΠΑ. Σχηματίστηκε τη δεκαετία του 1980, αρχικά για την προστασία μεταναστών από το Ελ Σαλβαδόρ έναντι άλλων συμμοριών των δρόμων του Λος Άντζελες. Σταδιακά, εξαπλώθηκε σε σχεδόν όλη την κεντρική Αμερική.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης