Μάριο Μόντι:«Χωρίς τα μέτρα θα γίνουμε Ελλάδα»

«Χωρίς τα μέτρα πιστεύουμε ότι η Ιταλία θα βυθιστεί σε μία κατάσταση ανάλογη της Ελλάδας, χώρα για την οποία τρέφουμε μεγάλη συμπάθεια, αλλά δεν θέλουμε να μιμηθούμε» δήλωσε ο Μόντι μιλώντας στον ξένο Τύπο πριν παρουσιάσει σε Βουλή και Γερουσία τα μέτρα που ο ίδιος χαρακτηρίζει «διάταγμα για σωτηρία της Ιταλίας».

Αναγνώρισε πως υπάρχουν ανησυχίες ότι το πακέτο μέτρων μπορεί να επιδεινώσει την ύφεση, τόνισε όμως πως η εναλλακτική σε αυτό είναι η ελληνική κρίση. Και υπογράμμισε ότι απαιτούνται περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα.

«Η Ιταλία έκανε το καθήκον της» υπογράμμισε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας στους ξένους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι αρχίζει μία «πολύ κρίσιμη εβδομάδα» για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για να μπορέσει η Ιταλία να διαδραματίσει έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό ρόλο στην Ευρώπη, θα πρέπει να επιλύσει το ταχύτερο δυνατό ορισμένα προβλήματα, τα οποία την καθιστούν από ορισμένες απόψεις, 'όχι και πολύ αξιόπιστο εταίρο, δηλαδή μια πηγή μόλυνσης'» επισήμανε.

Έστειλε, επίσης, το μήνυμα πως «πρέπει να αποφύγουμε το ευρώ, που γεννήθηκε για να ενώσει τους λαούς της Ευρώπης, να καταλήξει να τους διχάσει».

Ο Μάριο Μόντι πρόκειται να εκθέσει τα οικονομικά μέτρα στους βουλευτές στις 17:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) στην ολομέλεια της Γερουσίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης