Λονδίνο: Ο ρωσικός στρατός έχει προσωρινά εξαντλήσει τις επιθετικές του δυνατότητες

Για τον ρωσικό στρατό, ακόμη και οι τοπικές επιθέσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής έχουν γίνει προβληματικές λόγω της εξάντλησης των δυνατοτήτων μάχης των αναπτυσσόμενων σχηματισμών, αναφέρει το υπουργείο Αμυνας της Μεγάλης Βρετανίας.

Με βάση τις πηγές των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η ανάρτηση του βρετανικού υπουργείου στο Twitter σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και η ομάδας Wagner κατέλαβαν προγεφύρωμα δυτικά του ποταμού Μπαχμούτκα στο κέντρο της πόλης Μπαχμούτ.

Την περασμένη εβδομάδα, το ποτάμι αποτελούσε τη γραμμή αντιπαράταξης Ουκρανών και Ρώσων. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να υπερασπίζονται το δυτικό τμήμα της πόλης.

Ωστόσο, μιλώντας ευρύτερα για ολόκληρο το μέτωπο, η Ρωσία παρουσιάζει μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά τοπικής επιθετικής δραστηριότητας τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, όπως επισημαίνουν οι Βρετανοί.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαντλήσει προσωρινά τις μαχητικές δυνατότητες των δυνάμεών τους σε τέτοιο βαθμό που «ακόμη και τοπικές επιθετικές ενέργειες δεν μπορούν να διατηρηθούν αυτή τη στιγμή».

«Οι Ρώσοι ηγέτες πιθανότατα θα επιδιώξουν να αποκαταστήσουν το επιθετικό δυναμικό των δυνάμεων μετά την αναπλήρωση του προσωπικού και των πυρομαχικών. 

Εν τω μεταξύ, οι διοικητές πιθανότατα θα αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ της διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων και της αξιόπιστης άμυνας ολόκληρης της γραμμής», αναφέρει η ανάρτηση του βρετανικού υπουργείου.

Ενδεχομένως αυτό να συνιστά και ευκαιρία για τοπικές αντεπιθέσεις από τις ουκρανικές δυνάμεις, καθώς με την άνοδο της θερμοκρασίας αυτές τις ημέρες ελαττώνεται και η λάσπη, που δυσχεραίνει σημαντικά τις κινήσεις ερπυστριοφόρων οχημάτων στο έδαφος, σταδιακά υποχωρεί.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης