ΛΔ Κονγκό: Βομβιστής σκοτώθηκε όταν ο μηχανισμός που μετέφερε εξερράγη πρόωρα κοντά σε μπαρ - Επιβλήθηκε απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Βομβιστής σκοτώθηκε χθες Κυριακή το βράδυ όταν πυροδοτήθηκε ο μηχανισμός που μετέφερε κοντά σε μπαρ στην Μπένι, πόλη στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, μερικές ώρες αφού άλλη βόμβα εξερράγη σε εκκλησία της πόλης, προκαλώντας τραυματισμούς, ανέφερε ο δήμαρχός της.

Ο κρότος της έκρηξης ακούστηκε περί τις 19:30. «Ο βομβιστής σκοτώθηκε επιτόπου», έγινε κομμάτια κοντά σε μπαρ, περίπου εκατό μέτρο από το τέμενος της κοινότητας Ρουενζορί, δήλωσε στον Τύπο ο αστυνομικός διευθυντής Ναρκίς Μουτεμπά, ο δήμαρχος της Μπένι, ο οποίος ανακοίνωσε πως επιβάλλει απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας.

«Δεν θέλω να δω κανέναν στον δρόμο, θέλω όλος ο κόσμος να οχυρωθεί μέσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας προετοιμάζεται κάτι ακόμα. Δεν θέλω να βλέπω παρά μόνο αστυνομικούς και στρατιωτικούς στους δρόμους», επέμεινε ο αστυνομικός διευθυντής Μουτεμπά.

«Είχαμε καθίσει να πιούμε τη μπίρα μας στην πλατεία Μαλουμαλού όταν ξαφνικά εξερράγη βόμβα. Σηκώθηκε σύννεφο σκόνης», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Από τον βομβιστή δεν απέμεινε παρά ένας σωρός από σάρκες και οστά κοντά στην πλατεία, περίπου εκατό μέτρα από το τέμενος Μαμπακανγκά, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Η περίμετρος πολύ γρήγορα αποκλείστηκε από τον στρατό και την αστυνομία.

Χθες το πρωί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε μέσα σε εκκλησία στην Μπένι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Την περιοχή αυτή της ΛΔ Κονγκό λυμαίνεται η οργάνωση Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Allied Democratic Forces, ADF), η οποία ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης