Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους του λιμενικού

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηξκε στην περιοχή ανοιχτά του Κάτω Πύργου στην Κύπρο, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους της Λιμενικής της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο εκτελούσε συνήθη περιπολία.

Σύμφωνα με το Sigmalive, με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Έπειτα εμφανίστηκε η τουρκική ακταιωρός με επιθετικές προθέσεις, όπως είπε ο κ.Ανδρέου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της κυπριακής αστυνομίας, το σκάφος της λιμενικής βλέποντας τις προθέσεις και θέλοντας να αποφύγει οποιοδήποτε περαιτέρω επεισόδιο προχώρησε προς το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου.

«Σε κάποιο σημείο γύρω στα 4 ναυτικά μίλια η τουρκική ακταιωρός έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς προς το σκάφος της λιμενικής», είπε επίσης προσθέτοντας ότι η τουρκική ακταιωρός προσέγγισε το σκάφος προς το αλιευτικό καταφύγιο κι έπειτα εγκατέλειψε. 

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, η Αστυνομία αναμένεται να ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση. Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε τέτοιο περιστατικό.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης