Κωνσταντινούπολη: Στις φλόγες ο 42ωροφος ουρανοξύστης Polat

Στις φλόγες ο 42ωροφος ουρανοξύστης Polat

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στον 42ώροφο ουρανοξύστη Polat στην Κωνσταντινούπολη, που φαίνεται ότι τέθηκε την πρώτη ώρα υπό μερικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και, σύμφωνα με την πρώτη ενήμερωση από τον δήμαρχο της πόλης, το κτίριο εκκενώθηκε έγκαιρα. Στον ουρανοξύστη υπάρχουν 406 διαμερίσματα, εμπορικό κέντρο και αρκετά γραφεία.

Τα πλάνα που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση έδειχναν τη μία πλευρά του κτιρίου να έχει τυλιχτεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στις φλόγες, ενώ η στήλη μαύρου πυκνού ήταν ορατή σε μεγάλη ακτίνα. Οι άνεμοι διευκόλυναν την «αναρρίχηση» της φωτιάς μέχρι την κορυφή.

Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, την οποία συνέδραμαν και πυροσβεστικά ελικόπτερα. Μεταξύ άλλων, κίνδυνο αποτελούσαν και από τα τζάμια του κτιρίου, που εξαιτίας του ύψους του και της μεγάλης πίεσης μπορούσαν να εκτοξευτούν σε μεγάλη απόσταση.

Τα αίτια της φωτιάς είναι ακόμη άγνωστα. Το σημείο γύρω από τον ουρανοξύστη άδειασε γρήγορα από κόσμο, καθώς κομμάτια από την επένδυση έπεφταν στον δρόμο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης