Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 130 μυστικοί πράκτορες του Ντόναλντ Τραμπ

Συναγερμός έχει σημάνει στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επιφορτιστεί το έργο της ασφάλειας του Λευκού Οίκου και προσωπικά του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Κι αυτό, διότι, σύμφωνα με πηγές της Washington Post, περισσότεροι από 130 πράκτορες έχουν τεθεί σε απομόνωση ή καραντίνα, καθως είτε διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είτε ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19.

Πρόκειται για αξιωματούχους, οι οποίοι συμμετείχαν στο δίχτυ ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο και οι οποίοι συνόδευαν τον Αμερικανό πρόεδρο σε ταξίδια εκτός Ουάσιγκτον.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η παραπάνω εξέλιξη συνδέεται εν μέρει με τις προεκλογικές ομιλίες του 74χρονου προέδρου, ο οποίος αγνοώντας την πανδημία του κορωνοϊού πραγματοποίησε αρκετά ταξίδια ανά την αμερικανική επικράτεια.

Πέραν των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες είχαν αναλάβει το έργο της προστασίας του Τραμπ, αρκετοί ακόμη συνεργάτες του προέδρου φέρεται να έχουν ασθενήσει. Και πώς να μην συμβεί αυτό, όταν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις διεξάγονταν χωρίς τη χρήση μάσκας από τους παρευρισκομένους. 

Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγεται ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, Ντέιβιντ Μιντόους, και οι εξέχοντες πολιτικοί σύμβουλοι Κόρει Λεβαντόφσκι και Ντέιβιντ Μπόσι. Επιπλέον, τουλάχιστον οκτώ στελέχη της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό. 

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ερωτηθείς για την εξάπλωση του κορωνοϊού στα μέλη των μυστικών υπηρεσιών, αρκέστηκε να διευκρινίσει ότι η αμερικανική διοίκηση λαμβάνει «σοβαρά κάθε περιστατικό».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης