Κορωνοϊός- Λος Άντζελες: Σύσταση για μάσκα σε εσωτερικούς χώρους ακόμη και για τους εμβολιασμένους

Υγειονομικοί αξιωματούχοι της κομητείας του Λος Άντζελες συνέστησαν στους πολίτες να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που οφείλονται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού.

Η σύσταση αυτή των υγειονομικών αρχών της πιο πολυπληθούς κομητείας των ΗΠΑ έγινε χθες, Δευτέρα, αφού τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) επισήμαναν ότι περίπου ένα κρούσμα covid-19 στα πέντε στη χώρα οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Ωστόσο η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες τόνισε ότι «οι πλήρως εμβολιασμένοι φαίνεται να προστατεύονται καλά από τη μόλυνση από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα».

«Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας συνιστά έντονα τη χρήση μάσκας από τους πολίτες σε εσωτερικούς χώρους, όπως τα καταστήματα, τα θέατρα, οι χώροι ψυχαγωγίας και εργασίας, όταν δεν γνωρίζουν την εμβολιαστική κατάσταση όλων», ανακοίνωσε.

Μέχρι σήμερα η υπηρεσία έχει καταγράψει 1.249.560 κρούσματα κορωνοϊού στην κομητεία του Λος Άντζελες και 24.480 θανάτους.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στην Ινδία, κυκλοφορεί πλέον σε πολλές χώρες.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια των CDC Ροσέλ Γουαλένσκι, σύντομα θα κυριαρχήσει στις ΗΠΑ, ενώ ήδη σε κάποιες περιοχές της χώρας παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων της covid-19, κυρίως όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι χαμηλό.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης