Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Ομάδες εργασίας ειδικών θα αποφασίσουν τη σωστή επανέναρξη των ταξιδιών

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προχωρεί στη συγκρότηση ομάδων εργασίας ειδικών με τον Καναδά, το Μεξικό, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να αποφασιστεί ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος επανέναρξης των ταξιδιών, μετά από ένα 15μηνο επιβολής περιορισμών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα κινηθεί γρήγορα για την ακύρωση των εντολών που εμποδίζουν την είσοδο πολιτών από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου στις ΗΠΑ, εξαιτίας του χρόνου που απαιτείται από τις ομάδες εργασίας προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους.

Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρίες και άλλες επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού σχετικά με την οργάνωση των ομάδων εργασίας που αναφέρονται παραπάνω, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Των ομάδων εργασίας θα ηγηθεί η Ομάδα Δράσης για την COVID στο Λευκό Οίκο, αλλά και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνοντας τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών (CDC), αλλά και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης