Κομισιόν: Επιθετικές ενέργειες κατά της Ουκρανίας θα έχουν τεράστιο κόστος για τη Ρωσία

Στο πλευρό της Ουκρανίας τάσσεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τόνισε με ανάρτησή της στο Twitter η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η ΕΕ υποστηρίζει πλήρως την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», αναφέρει, προειδοποιώντας ότι «περαιτέρω επιθετικές ενέργειες κατά της Ουκρανίας θα έχουν τεράστιο κόστος για τη Ρωσία». 

«Μπορούμε να κλιμακώσουμε και να επεκτείνουμε τις υπάρχουσες κυρώσεις ή να υιοθετήσουμε πρόσθετες, εάν χρειαστεί», εξηγεί. 

Να σημειωθεί ότι οι ηγέτες της ΕΕ φτάνουν σήμερα στις Βρυξέλλες για διήμερες συναντήσεις, στη σκιά δύο σημαντικών εξελίξεων που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας τους: το ουκρανικό ζήτημα και η κατάσταση στη Λευκορωσία.

Οι συναντήσεις ξεκινούν σήμερα με τη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, στην οποία συμμετέχουν οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο,οι πραγματικές εξελίξεις μπορεί να έρθουν από μία άλλη συνάντηση, πριν από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι πρόκειται να συναντήσει τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον νέο γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης