Κολοράντο: Φρικιαστικά ευρήματα, με 200 πτώματα σε αποσύνθεση σε γραφείο τελετών

Μακάβρια ευρήματα στο Κολοράντο των ΗΠΑ, καθώς βρέθηκαν 200 πτώματα σε αποσύνθεση σε γραφείο τελετών, ενώ η σορός γυναίκας έμεινε για 18 μήνες σε νεκροφόρα.

Μετά από τα ευρήματα, οι νομοθέτες της πολιτείας πρότειναν νομοσχέδια για την αναθεώρηση των κανονισμών των γραφείων τελετών της, που απέτυχαν να αποτρέψουν μια σειρά από φρικιαστικές περιπτώσεις όπως η πώληση ανθρώπινων μελών και ψεύτικων σταχτών.

Οι υποθέσεις σόκαραν εκατοντάδες οικογένειες. Πολλοί έμαθαν ότι τα λείψανα των αγαπημένων τους προσώπων δεν βρίσκονταν στις στάχτες που σκόρπισαν τελετουργικά ή κρατούσαν για χρόνια, αλλά αντίθετα αποσυντέθηκαν σε ένα κτίριο ή σε μια περίπτωση στο πίσω μέρος μιας νεκροφόρας.

Η κατάσταση αυτή ώθησε τους νομοθέτες να παρουσιάσουν τη Δευτέρα ένα διακομματικό νομοσχέδιο που θα εφαρμόσει τις πρώτες απαιτήσεις αδειοδότησης του Κολοράντο για να γίνει κάποιος διευθυντής γραφείου κηδειών, φέρνοντας τους κανόνες αδειοδότησης σε ευθυγράμμιση με όλες τις άλλες πολιτείες. Το νομοσχέδιο θέτει επίσης απαιτήσεις για άλλες θέσεις εργασίας του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των βαλσαμωτών και των αποτεφρωτών.

Πάρα πολλές οικογένειες του Κολοράντο χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν την αποτρόπαια και απαράδεκτη πραγματικότητα ότι τα λείψανα των αγαπημένων τους προσώπων υπέστησαν κακομεταχείριση, χάθηκαν, ή ακόμη και πουλήθηκαν», δήλωσε ο γερουσιαστής Ντίλαν Ρόμπερτς (Δημοκρατικός), ένας από τους υποστηρικτές του νομοσχεδίου, σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για μια δραματική υπόθεση, σε μια πολιτεία όπου οι διευθυντές γραφείων κηδειών δεν απαιτείται να έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο. Εάν το νομοσχέδιο περάσει, για την άδεια θα απαιτείται έλεγχος ιστορικού, πτυχίο στην επιστήμη των νεκροτομών, πέρασμα από εθνικές εξετάσεις και μαθητεία.

Τον Φεβρουάριο, λίγους μήνες μετά την εύρεση 190 πτωμάτων σε ένα μολυσμένο από κοριούς γραφείο τελετών δύο ώρες νότια του Ντένβερ, βρέθηκε άλλο ένα πτώμα σε άλλη υπόθεση: αυτό της Christina Rosales. Το πτώμα της έμεινε σε μια νεκροφόρα, σκεπασμένο με κουβέρτες, επί 18 μήνες. Ανακαλύφθηκε μόνο επειδή ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών στα προάστια του Ντένβερ υπέστη έξωση. Η Rosales είχε πεθάνει σε ηλικία 63 ετών από Αλτσχάιμερ και ο σύζυγός της, George Rosales, είχε επιλέξει το γραφείο τελετών επειδή ήταν φίλοι με τον υπεύθυνο.

Όταν ο George Rosales έμαθε ότι το σώμα της εκλιπούσας συζύγου του είχε αφεθεί στο φορείο μιας νεκροφόρας και ότι του είχαν δώσει τις στάχτες κάποιου άλλου, προσπάθησε να παραμείνει δυνατός για τα δύο νεαρά ενήλικα παιδιά τους. «Έκλαψα πολλές φορές γι’ αυτήν. Μετά από 18 μήνες νόμιζα ότι είχα τελειώσει με αυτό, αλλά άρχισαν όλα από την αρχή», είπε αφού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου υπέρ του νομοσχεδίου. «Πιθανότατα δεν θα είχα μάθει για το πτώμα της γυναίκας μου αν δεν γινόταν η έξωση».

Όταν το FBI ανακοίνωσε στη Shelia Canfield-Jones ότι τα λείψανα της κόρης της ήταν μεταξύ των σχεδόν 200 που βρέθηκαν σε μια εγκατάσταση στο Κολοράντο, κάθισε με τους υπαλλήλους κρατώντας την τεφροδόχο με δυσπιστία. Η μητέρα αρνήθηκε να αποχωριστεί τις στάχτες που θεωρούσε ότι ήταν της κόρης της επί τέσσερα χρόνια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης